Benchmark

Ibland är det svårt att veta vilken lön medarbetare i olika befattningar ska få. Ofta kan man som HR-person känna sig osäker på vad som är rimligt. Vi hjälper dig med marknadsbiten genom att erbjuda statisk som innehåller 700 000 svenska medarbetares löner = Benchmark. Då har du en pålitlig marknadsreferens när det är dags för dig att sätta lön!

Lätt att sätta rätt!

Du behöver alltså se till att lönen ligger rätt i förhållande till marknaden. Men varför är det egentligen viktigt? En orsak är för att behålla personal. Genom att veta hur löneläget ser ut hos andra råkar du inte ut för att andra organisationer erbjuder mer i lön utan din vetskap. En annan anledning till att ha marknadsmässiga löner är att det är svårt att rekrytera om man ligger lägre än organisationer i det närmsta närområdet.

Såhär funkar det!

Benchmark-delen hoppar rakt in i verktyget Sysarb så att du har användning för den medan du jobbar med lönerna. Statistiken kan du se i trendlinjer och översiktliga diagram. Du kan sortera informationen i kategorier som kön, ålder och anställningstid, och välja att se hela Sverige eller bara speciella regioner.

Något mer?

Med Benchmark kommer också tillgång till en rapport där du i procent ser skillnaden mellan dina medarbetares löner och Sveriges löner. Det blir alltså otroligt lätt att se var en yrkesgrupp i ditt område ligger i förhållande till landets medianlön för samma yrkesgrupp. Nu åker vi!

Läs mer

Läs mer om andra funktioner i programvaran.

Prata med någon av oss!

Vi vill gärna berätta mer om vad Sysarb gör och kan erbjuda dig.